Verstopt afvoer door overtollig regen

verstopte afvoerDoor klimaatsverandering krijgen wij steeds vaker te maken met zware buien en langdurige regenval. Waar blijft al dat regenwater bij normale buien en vooral bij extreme regenbuien. Gemeenten nemen allerlei maatregelen om wateroverlast te voorkomen, maat de huisbaas kan zelf ook veel doen. Bij gemengde rioolstelsels gaan regen en afval water samen in één afvoer naar de waterzuivering. Dit kan leiden tot een verstopte afvoer.

Gemengde stelsels

Gemengde stelsels hebben overstorten om van overtollig water te worden ontlast. Voor vel overstorten staat meestal ook een bergbezinkbassin. Dat is een extra opvangbak waarin het rioolwater naar de bodem zakt. Hier door is het water dat via de overstort in het oppervlaktewater terecht komt, minder vies. Bij een normale bui komt er water in de opvangbak, maar loopt de bak niet over. Het water gaat dan naar de zuivering. Bij een forse bui loopt de opvangbak wel over bij het oppervlaktewater, om voor al het regenwater te kunnen afvoeren. Zo houden de mensen droge voeten.

Wadi

In diverse gemeente zijn wijken uitgerust met een wadi. De wadi is een verzakking in het gras, waartegen water afkomstig van straten, tuinen en daken de grond ik kan zakken. Bij hevige regenval stroomt de wadi helemaal vol. Ook kan er dan water op straat blijven staan. De huize blijven droog omdat de straat bewust lager is aangelegd.

Een verstopte afvoer voorkomen

Met voorkomen dat de ondergrondse garage onderloopt, is er een pomp en een drempel voor de oprit nodig. Is er geen drempel, dan kan de pomp het water niet verwerken. Houdt de goot goeden schoon met een grote en diepe goot, blijft de zaak veilig. Natuurlijk is het ook altijd verstandig om spullen wat hoger te bewaren. Door allerlei bewegingen in het riool die zich buiten huis afspelen, bestaat ook de mogelijkheid dat de binnen-huiselijke leidingen op een of ander manier verstopt raken.

Een afvoer ontstoppen hoeft op zich geen groot probleem te zijn. Een wc ontstoppen kan gedaan worden door de huisbaas zelf. Daarvoor heb je nodig:

  • Het juiste materiaal voor afvoer ontstoppen
  • Het juiste moment voor afvoer ontstoppen
  • De kennis om de zaak aan te pakken

Drain King

Drain King bijvoorbeeld is een effectief apparaat waarmee je afvoerleidingen kunt ontstoppen of verschonen wanneer jou afvoer verstopt is. Het is bovendien milieuvriendelijk, want er komen helemaal geen schadelijke chemische middelen aan te pas.

Gemakkelijk  

Het toestel is zeer gemakkelijk te bedienen voor een verstopte afvoer. He bevestigd de Drain King gewoon aan een tuinslang. Je brengt de drain King dan liefs zo dicht bij mogelijk de verstopping en doet dan de waterkraan open. De Drain King zet uit. Het water wordt met de kracht tegen de ronde want van de afvoer gestuwd. Daardoor gaat het turbuleren. Er bestaat een vibrerende kracht die de verstopping wegstuwt richting de riolering. Doordat de balloon van de Drain Kind de leiding afsluit, kan het vuile water niet terugstromen. Het is in beginsel hier permanent een eenrichtingsstroom. Drain Kind werkt zowel verticaal als horizontaal.

Binnenshuis

Binnenshuis ka ook de afvoer verstopt zijn. Binnenhuis kun je de Drain King gebruiken voor het ontstoppen van allerlei afvoerbuizen, toiletten of andere verstoppingen. Wanneer de afvoer afgesloten is met een hulpstukje zoals bij bijvoorbeeld een gootsteen, dan kun je ook gebruik maken van een adapter.

Buitenleidingen

Het apparaat is eveneens geschikt voor het ontstoppen en doorspoelen van allerlei buitenleidingen.

Wanneer de verstopping verder in de leiding ligt, of de leidingen verouderd zijn, ook dan bied de Drain King een oplossing voor. Het proces kan alleen iets langer duren.

Voor een paar illustraties voor wanneer jou afvoer verstopt, Is en over de Drain King, bekijk de volgende links: https://www.youtube.com/watch?v=cU2oeYDywEo en https://www.youtube.com/watch?v=P_E0EDHC3tc.

Om terug te keren naar de homepage, klik hier.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Call Now Button