Aansluiten van een buitenkraan

Een huis met een tuin is natuurlijk gigantisch leuk. In de zomer kun je heerlijk buiten zitten en wanneer er bezoek komt is het ook fijn om met lekker weer in de tuin te kunnen zitten. Bovendien is tuinieren voor veel mensen een uitstekende hobby. In dat geval is het overigens wel zo handig dat je een buitenkraan hebt. Dat maakt het namelijk een stuk eenvoudiger om bijvoorbeeld het gazon te sproeien of als je de planten water wil geven buiten. Een slag sluit je immers veel eenvoudiger aan op een buitenkraan dan dat je deze helemaal door je huis moet leggen. Heel eenvoudig en lekker dichtbij! Heb je nog geen buitenkraan? Dan kun je er natuurlijk altijd voor kiezen om deze alsnog aan te leggen. Het is in ieder geval belangrijk dat je dit niet onderschat en het zorgvuldig aanpakt. Anders ontstaan er namelijk flinke problemen. We helpen je echter graag op weg en daarom geven we je in deze blog een paar handige tips!

Denk goed na over de plaats

Beslis niet te snel over de locatie van de kraan. Het is namelijk niet zo slim om impulsief een willekeurige plaats uit te kiezen voor de waterkraan. Allereerst is het belangrijk dat de buitenkraan goed te bereiken is vanuit iedere plaats in de tuin. Daarom is een centraal punt wellicht het meest handig. Dat is echter niet het enige waar je op moet letten. Het tweede aandachtspunt is waar er een waterleiding ligt. Kies een plaats die hier heel dichtbij ligt. Daarmee voorkom je dat je veel tijd kwijt bent aan het aanleggen van een nieuwe leiding.

De hoofdkraan afsluiten

Locatie bepaald en ook een buitenkraan uitgezocht? Dan kun je beginnen met het plaatsen van de kraan. Voordat je dit daadwerkelijk doet, moet je echter de hoofdkraan afsluiten. Boor vervolgens een gat in de muur waar je de kraan wilt bevestigen. Daar kan de leiding namelijk door en daar kan de kraan aan bevestigd worden. Zodra je de hoofdkraan hebt afgesloten, moet je overigens nog wel even al het water weg laten lopen uit de leidingen. Wanneer je dit niet doet, kun je namelijk alsnog te maken krijgen met waterschade.

Gebruik een T-stuk

Als je een buitenkraan goed wil aansluiten, is het in de meeste gevallen noodzakelijk om een reeds bestaande waterleiding te onderbreken. Gelukkig is dat niet zo heel lastig. Zaag de koperen buis door en haal er vervolgens een stukje uit. Daar kun je vervolgens een T-stuk plaatsen. Daardoor verbind je de leiding die je hebt onderbroken en je zorgt ook voor een extra leiding die je vervolgens naar de buitenkraan kunt leiden. Deze kun je vervolgens simpelweg naar de buitenkraan leiden.

Kies voor een goede afwerking

In principe is je kraan gereed om te gebruiken zodra je deze hebt aangesloten op de waterleiding. Het draait bij een buitenkraan echter niet alleen maar om de functionaliteit. De meeste mensen willen dat deze ook goed wordt weggewerkt zodat het geheel er een stuk mooier uitziet. Gelukkig kun je dat ook gewoon zelf doen. Om dat voor elkaar te krijgen sluit je de kraan aan met behulp van een zogeheten gevelkom. Door dit gebruiken verzinkt de buitenkraan in principe voor een deel in de muur. Om het voor elkaar te krijgen hak je een stuk uit de muur, precies rond je buitenkraan. Zorg dat de opening hiervan behoorlijk groot is. Daardoor sluit de gevelkom namelijk mooi aan. Daarna hoef je eigenlijk alleen nog maar de buitenkraan in de gevelkom aan te sluiten klaar is kees! Niets voor jou? Dan kun je altijd nog ons inschakelen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Call Now Button