Hoe ontstaat een verstopping en wat is de oplossing?

De meeste verstoppingen vinden plaatst in de afvoer. Dit kan de afvoer van de keuken, douche of toilet zijn. Ik denk dat we het er allemaal wel mee eens zijn dat een verstopping niet gewenst is. In dit artikel gaan we kijken hoe verstoppingen precies ontstaan en hoe loodgieters dit probleem aanpakken.

Een ontstopping is gemakkelijk te ontdekken. Het water begin minder door te lopen (bij de afvoer) en op een gegeven moment loopt het water helemaal niet meer weg. Eigenlijk moet je wanneer het water moeilijk weg komt, direct de loodgieter bellen. Hij kan dan de situatie bekijken, zodat het niet nog verder uit de hand loopt. Aller eerst gaan we kijken hoe verstoppingen precies ontstaan en later gaan we dieper in in het oplossen ervan.

Hoe ontstaat een verstopping aan de afvoer?

In principe is het simpel. Een verstopping wordt vaak veroorzaakt door vuil of kleine restjes. Wanneer je aan een verstopping bij de regenpijp denkt, wordt dit veroorzaakt door bladeren en takken etc.. Bij de keuken zouden etensresten kunnen blijven vastzitten, waardoor de boel verstopt.

Een diameter van de afvoer in de keuken is niet al te groot. Hierdoor is het extra gevoelig om verstopt te raken. Aangezien je de keuken iedere dag gebruikt, is het heel normaal dat voedselresten en andere producten zich opeenhopen, waardoor er een verstopping ontstaat.

Een andere verstopping die ook heel vervelend is, is die bij de afvoer van de douche. Het water kan niet wegstromen en in het ergste geval komt het water hoog te staan en overstroomt het de badkamer in. Deze verstoppingen worden doorgaans veroorzaakt doe lichaamsresten, zoals haren, vetten en vuil dat van het lichaam afkomt. Het kan behoorlijk lastig deze verstoppingen te verhelpen, daarom is het aan te raden een loodgieter Den Haag in te schakelen. Deze kun op onze homepage vinden.

Hoe lost je de afvoerverstoppingen op?

Wij als loodgieters maken gebruik van verschillende technieken om het probleem te verhelpen. Zo gebruiken we diverse technieken, zoals het uitzuigen van de verstopping. Dit doen we met speciale machines. De techniek waar we voor kiezen, hangt af van hoe erg de verstopping is.

De meeste verstoppingen zijn met basistechnieken op te lossen. Soms komt het ook voor dat we de hele boel uit elkaar moeten halen, omdat de verstopping behoorlijk uit de hand zijn gelopen.

Om deze reden raden we aan om op tijd de loodgieter te bellen. Bij verstoppingen is het van belang om het snel op te lossen. Bij kleine verstoppingen kost het met de basis technieken weinig tijd. Wanneer we over grotere verstoppingen praten, gebruiken we meer complexe technieken. Hier gaat meer tijd in zitten, waardoor je dat in de rekening terug gaat zien.

Heb je last van een verstopping en wil je deze zo snel mogelijk opgelost hebben? Neem contact met ons op. Wij hebben al heel wat verstoppingen in en rondom Den Haag verholpen en doen hetzelfde maar al te graag bij jou. Dit doen we met een kwaliteiten, snelle en voordelige service. Wanneer nodig jij ons uit om de boel te ontstoppen?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Call Now Button