Hoe ziet het leven van een specialist eruit?

Het is zes uur. Het wekkertje gaat en een nieuwe dag gaat beginnen. We nemen je mee in een doorsnee dag van een loodgieter. Uiteraard begint zijn dag met een goed ontbijt om de dag door te komen. Vervolgens rijd die met zijn busje naar het werk, klaar om te beginnen.

De eerste klus: een lekkage

Om acht uur in de morgen hadden we een klus in Den Haag Zuid. Er was een flinke lekkage in de kelder. Nadat we de situatie bekeken hadden, namen we samen met de klant het plan van aanpak door. Hij kon zich er mee vinden, dus konden we aan de slag.
Het ging om een flinke kelder, waardoor we eerst een hele tijd bezig waren om de kelder droog te krijgen. Toen we de kelder eenmaal droog hadden gekregen kon het echte werk beginnen. Doordat er een flink lek in waterleidingen zaten, moest een gedeelte van de waterleidingen vervangen worden. Als loodgieters willen wij dit één van de leukste klussen om te doen. Helemaal wanneer de klus af is en alles werkt weer zoals het horen moet

De tweede klus: een verstopping

Na het middaguur stond de tweede klus alweer op de planning. Eerst moesten we nog even naar de zaak, om de juiste materialen en machines op te halen. In Den Haag centrum was namelijk het afvoerputje van een douche verstopt. Dit kunnen vervelende verstoppingen zijn, omdat er allemaal haren en vetten achter blijven haken.

In sommige gevallen is zo’n verstoppingen gemakkelijk op te lossen. Maar het kan ook een hels karwei zijn. In dat geval gebruiken we andere technieken en zijn we er vaak langer mee bezig. Daarom waarschuwen we klanten ook altijd dat ze het putje eens in de week schoon moeten maken. Op deze manier kun je verstoppingen voorkomen.
Het bleek een flinke verstopping te zijn en in totaal zijn we er 3 uur mee bezig geweest om het probleem te verhelpen. Zo zie je maar weer hoe belangrijk het is om de boel schoon te houden. Vandaag hadden we maar twee klussen, omdat de laatste klus iets langer duurder dan gepland.
Aan het einde van de dag hebben de we administratie op de juist manier ingevuld en de klanten nog even nageteld of ze tevreden waren. Beide klanten gaven aan tevreden te zijn, dus wij konden met een goed gevoel naar huis.

Tot slot

Het mooie aan het vak is dat we samen met de collega’s een hecht team zijn en altijd proberen het beste werk te leveren. Deze drang komt omdat we ons betrokken voelen met de klant. De relatie met de klant is voor ons dan ook heel erg belangrijk. Dat is denk ik ook de reden dat veel klanten bij ons terug komen. Ben jij de volgende waar wij langs mogen komen? Ze zeggen vaak ‘geen woorden, maar daden’. Wij komen graag een keer laten zien dat wij nakomen wat we zeggen.

Om terug te keren naar de homepage, ga naar https://www.loodgieterindenhaag.com/

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Call Now Button