Het verschil tussen een stoel en een fauteuil

Heb jij er recent voor gekozen om jouw woning te verbouwen? Dan is het volkomen te begrijpen dat je wellicht van woonstijl bent veranderd. In de loop der jaren verandert je smaak enorm, waardoor het kan gebeuren dat jouw huidig interieur niet meer jouw ding is. Tijdens het uitzoeken van nieuwe meubels heb je vast stoelen en fauteuils voorbij zien komen. Maar wat is nou het verschil tussen beiden? Lees snel verder en wie weet maak jij binnenkort een gemakkelijkere keuze!

Beiden zijn eenvoudig te onderscheiden

Het blijft voor veel mensen lastig om een stoel en een fauteuil van elkaar te onderscheiden. Dit is opzich niet zo vreemd aangezien beide meubels ervoor bedoeld zijn om op te zitten. Toch zit er weldegelijk een verschil tussen beiden. Een fauteuil is niets meer dan een luxe éénzitter dat een aanvulling is op een comfortabele bank. Bij een fauteuil gaat het vooral om de luxe en comfort. Een stoel daarentegen is minder luxe en beschikt daardoor in veruit de meeste gevallen niet over armleuningen. In het kort is een fauteuil dus eigenlijk een luxe stoel waar je gemakkelijk uren op kan doorbrengen zonder last te krijgen van je rug.

Verschillende soorten fauteuils

Nu je weet wat het verschil is tussen een stoel en een fauteuil is het noodzakelijk om alle verschillende soorten fauteuils door te nemen. Deze stoel is een echte uitblinker in iedere woonkamer, waardoor er vandaag de dag diverse varianten verkrijgbaar zijn. Hierbij kan je onder andere denken aan de mooiste kleuren, luxe stoffen en opvallende patronen. Om ieder huis te voorzien van een comfortabele fauteuils zijn de volgende soorten op de markt gebracht:

 • Relaxfauteuil
  Dit is een fauteuil die je geheel naar eigen wens kunt aanpassen. Hierbij gaat het niet alleen om de gebruikelijke zaken als stoffen, kleur en afwerking maar ook om verstelbare mogelijkheden. Door de verstelbare elementen is een relaxfauteuil een uitstekende keuze als leesstoel. 
 • Oorfauteuil
  Deze soort fauteuil wordt in de volksmond ook wel een vleugelstoel genoemd. De voornaamste reden hiervoor is dat de rugleuning aan beide kanten een verbreding heeft ter hoogte van het hoofd. Dit heeft als doel dat je rug, nek en hoofd beschermd zijn tegen vocht. Ideaal als je een dutje wilt doen na een lange werkdag!
 • Draaifauteuil
  De naam verklapt het eigenlijk al, maar een draaifauteuil of een sta op stoel is niets meer dan een fauteuil die alle kanten op kan draaien. Hierdoor kan je deze luxe stoel gemakkelijk middenin de woonkamer neerzetten. Is er bezoek? Dan kan je gemakkelijk richting de eethoek draaien.
 • Clubfauteuil
  Deze fauteuil is net even anders dan bovenstaande soorten en vindt zijn oorsprong in de jaren dertig van de vorige eeuw. Kenmerkend voor deze fauteuils is dat het vrijwel altijd gemaakt is van stevig leer. Een goed voorbeeld hiervan zijn de chesterfield-stoelen die inmiddels een echte klassieker onder de fauteuils zijn.

Het is nu bij je bekend wat het verschil is tussen een stoel en een fauteuil en welke verschillende soorten er allemaal zijn. Hopelijk maakt dit de zoektocht naar die ene perfecte fauteuil een stuk gemakkelijker. Ga jij binnenkort voor een stoel of toch liever voor een luxe fauteuil?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Call Now Button