Badkamer verbouwen? Handige tips voor je sanitair!

Wil je binnenkort je badkamer verbouwen? Daar komt natuurlijk het nodige bij kijken. Vooral als de badkamer echt flink op de schop moet. Je krijgt namelijk eerst te maken met de oude badkamer die gesloopt moet worden en daarna moet alles nog zo komen als je vooraf voor ogen had. Het is dan ook altijd goed om vooraf een goed den duidelijk plan te hebben. De meeste mensen willen bijvoorbeeld ook direct nieuw sanitair aanschaffen wanneer ze de badkamer gaan verbouwen. Ook daar komt echter nodige bij kijken. En laat dat nu juist iets zijn waar veel mensen vaak overheen kijken. Er zijn diverse dingen waar je rekening mee moet houden en om ervoor te zorgen dat je niets vergeet, geven wij je in deze blog vijf handige tips met betrekking tot het uitzoeken van nieuwe sanitaire voorzieningen. Dankzij deze tips ga je zeker slagen!

Houd de stijl in je achterhoofd

Natuurlijk bedenk je bij het ontwerpen van een nieuwe badkamer een bepaalde stijl. Het is belangrijk dat je deze stijl ook altijd aanhoudt als je nieuwe sanitaire voorzieningen gaat aanschaffen. Wanneer je dit niet doet zou het namelijk zomaar kunnen dat je verschillende dingen koopt die totaal niet bij elkaar passen. Je zou de eerste niet zijn die daardoor zijn of haar badkamer behoorlijk verpest. Bedenk dus vooraf welke stijl je wilt aanhouden en kijk bij iedere aankoop of deze goed bij de rest van het interieur van de badkamer past. Daardoor kun je flink veel problemen voorkomen en krijgt de badkamer in ieder geval geen rommelige uitstraling. Want dat is immers wat je koste wat het kost wil voorkomen wanneer je een nieuwe badkamer krijgt.

Zet een plan op papier

Het klinkt misschien een beetje kinderachtig en een manier waarop een middelbare scholier te werk zou moeten gaan. Toch is het zonder twijfel de beste manier om aan de slag te gaan wanneer je de badkamer wil gaan verbouwen. Maak een plan en zet dit ook daadwerkelijk op papier. Op die manier zorg je er zelf voor dat je ook daadwerkelijk het plan volgt en niet allerlei zijwegen gaat bewandelen gedurende het proces. Dat komt namelijk behoorlijk vaak voor en zorgt ervoor dat je de rode draad kwijt kan raken. Een goede voorbereiding is daarom van groot belang. Maak vooraf je keuzes en verander deze niet zomaar meer als je al begonnen bent. Natuurlijk kun je sommige dingen nog wel veranderen zoals bijvoorbeeld kleuren of de type tegels die je gebruikt. Het is echter erg lastig om op het laatste moment toch voor een bad te gaan in plaats van voor een douchecabine.

De aansluitingen zijn belangrijk

Wanneer je nieuwe sanitaire voorzieningen gaat plaatsen in de badkamer, komt daar natuurlijk het nodige bij kijken. Het is niet een kwestie van zomaar even de voorzieningen plaatsen of laten plaatsen. Ze moeten immers wel aangesloten worden op een waterafvoer. Deze zijn in een badkamer uiteraard altijd aanwezig. Het is dan ook aan te raden om de nieuwe voorzieningen simpelweg aan te sluiten op een reeds bestaande water toevoer of afvoer. Wanneer je deze niet op de juiste plaats ligt, kun je er ook nog voor kiezen om de leidingen te verleggen. Dat is echter behoorlijk lastig om zelf te doen. Wanneer je dus echt zelf alles wil doen, is het aan te raden om de nieuwe badkuip, wc of barmeubel gewoon op een bestaande toevoer en afvoer aan te sluiten. Daar kun je immers een hoop gedoe mee voorkomen. Mocht je twijfelen wat te doen, neem dan contact op met ons via de homepage loodgieterindenhaag.com

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Call Now Button