Maak je huis winterklaar

huis winterklaarJe huis winterklaar maken. Waarschijnlijk denk je er nog helemaal niet over na. De zomer moet tenslotte nog beginnen. Toch delen we deze kennis graag alvast met je. Op deze manier kun je je beter voorbereiden op de winter en voorkom je onnodige problemen, die je juist tijdens de winter liever niet hebt.

Om je huis winterklaar te maken, moet je aan de volgende drie onderdelen denken, namelijk isoleren, CV-ketel en thermostaat. Al deze onderdelen zullen we in dit artikel dan ook behandelen.

Het isoleren van je huis

Tijdens de winter kan tocht een groot probleem vormen. Toch komt in de winter met name in de nacht en in de morgen voor. De vochtige lucht kan gevaar vormen als het in aanraking komt met de watermeter, hoofdkraan of de waterleidingen. Deze belangrijke elementen in het huis moeten namelijk niet bevroren raken. Daarom is het goed om de ruimte waar de watermeter en de hoofdkraan zich bevinden goed te ventileren. Het namelijk belangrijk dat er warme lucht in deze ruimte vrij komt in plaats van koude lucht. Wanneer het niet lukt om deze elementen van warme lucht te voorzien, zou je ze eventueel kunnen isoleren. Wil je naast isoleren ook minder betalen voor energie, check dan energieaanbieding.nl.

De CV-ketel

Zoals we eigenlijk altijd benadrukken doe je er goed aan om je CV-ketel eens in de zoveel tijd te laten onderhouden. Dit kun je laten doen door een loodgieter. De ketel wordt in dit geval schoongemaakt en daarbij controleert de loodgieter de CV-ketel op eventuele problemen.

Wanneer de CV-ketel leeg is, kun je deze herkennen aan tikkende geluiden. Logischerwijs is het dan verstandig om de CV-ketel bij te vullen, want anders kunnen de radiatoren niet goed verwarmen. Daarbij is het belangrijk de leeftijd van de CV-ketel bij te houden. Op deze manier kun je tijdig inspelen op problemen die zich kunnen voordoen of inmiddels al voordoen. Een gemiddelde CV-ketel kan 15 jaar oud worden, maar daarna is het verstandig om een nieuwe ketel te overwegen.

De thermostaat

De verwarming kun je gedurende de nacht op zo’n 12 graden laten staan. Met deze temperaturen is de thermostaat niet in staat om te bevriezen. Zorg er ook voor dat je de radiatoren een klein stukje opendraait. Op deze manier kan het water door de radiator stromen, waardoor het dus haast onmogelijk is om tot bevriezing te komen. Mochten de radiatoren toch bevroren zijn dan zou je ze eventueel kunnen opwarmen met een föhn.

Zie je ergens een scheurtje? Dan doe je er verstandig aan om direct een loodgieter te bellen. Deze kan de situatie namelijk beter in schatten en ook de rest van de waterleidingen controleren.

Andere tips zijn om in de avonduren de gordijnen dicht te doen. Op deze manier houd je de warmte in huis. Ook kun je er voor kiezen om tochtvangers op de je duur te plaatsen en een tochtborstel in je brievenbus. Hiermee sluipt tocht niet gemakkelijk het huis binnen. Daarbij is het goed om de dakgoot goed schoon te maken en de bladeren van het dak af te vegen. Hierdoor kan het water goed wegstromen, waardoor de boel niet bevriest.

Meer weten over het loodgietersbedrijf in Den Haag —> www.loodgietersindenhaag.com

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Call Now Button