Drie gouden energiebesparingstips

De laatste jaren is het besparen van energie steeds belangrijker geworden. Daar zijn heel veel goede redenen voor te noemen. De twee meest belangrijke redenen waarom mensen willen besparen op hun energie zijn echter het milieu en de eigen portemonnee. Je kunt namelijk flink wat op je vaste lasten besparen als je bewust met de energie omgaat. Daardoor kun je ineens veel meer leuke dingen doen met het geld dat je overhoudt. Besparen klinkt misschien lastig, maar dat is het eigenlijk helemaal niet. Vooral in de winter is het effectief om op de energie te besparen. Door slim en zuinig met de warmte en de energie om te gaan verbruik je simpelweg veel minder. Er zijn op internet heel veel goede tips te vinden om dit voor elkaar te krijgen. Helaas zijn er ook veel tips die helemaal niet zo goed werken of waarmee je zelfs het tegenovergestelde effect bereikt. Wij hebben de drie beste energiebesparingstips van specialisten voor je verzameld. En als je bij iemand terecht kan voor goede tips dan is het wel bij echte specialisten!

Houd de warmte in huis!

Je kunt natuurlijk flink stoken in je huis. Als de warmte echter eenvoudig naar buiten kan ontsnappen heeft dat heel weinig effect. Gelukkig zijn er verschillende maatregelen die je kunt nemen om ervoor te zorgen dat de warmte gewoon in huis blijft. Het is allereerst belangrijk om je huis goed te isoleren. Dat kost natuurlijk wel geld maar dat heb je er binnen no time weer uit doordat je minder hoeft te stoken. Denk bij het isoleren van de woning overigens niet alleen aan de muren maar juist ook aan het dak. Warmte stijgt namelijk altijd op en als het dus ergens het huis verlaat is dat wel aan de bovenkant van je huis. Zorg daarom altijd dat de bovenkant van je huis goed geïsoleerd is. Daarmee houd je al een hele hoop warmte in huis. Houd deuren en ramen daarnaast zoveel mogelijk gesloten. Je kunt ook gebruik maken van radiatorfolie om ervoor te zorgen dat de warmte naar binnen toe straalt.

Een goede cv-ketel maakt het verschil

Je wist vast wel dat er heel veel verschillende cv-ketels beschikbaar zijn. Lang niet iedere ketel heeft hetzelfde rendement en daardoor is de keuze die je maakt voor een ketel van grote invloed op de energie die je verbruikt. Kijk daar daarom altijd eerst goed naar voordat je een cv-ketel kiest. Meestal gaat een cv-ketel 10-15 jaar mee. Toch raden we je aan om al eerder voor vervanging van de ketel te kiezen. Er worden namelijk voortdurend nieuwe ketels ontwikkeld die veel zuiniger zijn en waarmee je een stuk minder energie verbruikt. Door zo’n nieuwe cv-ketel aan te schaffen, ben je natuurlijk in eerste instantie geld kwijt voor de aanschafwaard. Maar dat haal je er zo weer ui doordat je ontzettend veel bespaart. Dat is helemaal het geval wanneer je kiest voor een HR Ketel. Wanneer je een specialist of vakman inschakelt voor advies, zal deze vrijwel altijd adviseren om voor zo’n HR Ketel te gaan. Deze hoeft niet op volle toeren te draaien om het huis te verwarmen, waardoor je flink veel geld bespaart.

Een zonneboiler helpt!

Wel eens van een zonneboiler gehoord? Ook die hoort absoluut thuis tussen deze gouden tips. Een zonneboiler is eenvoudig te combineren met de eerdergenoemde HR Ketel en daarmee kun je ontzettend veel energie besparen. Dat komt omdat je met een zonneboiler gebruik kunt maken van zonne-energie om het water in huis op te warmen. Daardoor verbruik je natuurlijk een stuk minder en dat zal aan het einde van het jaar goed te zien zijn op de rekening. Je kunt ketels die te combineren zijn met een zonneboiler herkennen aan het Gaskeur NZ-label. Voor meer informatie hiervoor kijk even op onze hoofdpagina https://www.loodgieterindenhaag.com/

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Call Now Button